De drie unieke boeken
die te zien zijn op onze Medisch – historische tentoonstelling ter ere van Hieremias Triverius Brachelius (meer via deze link http://bit.ly/1wKkLi9 ) hebben de tand des tijds doorstaan.
Maar vijf eeuwen gebruik hebben er ook voor gezorgd dat de boekbanden en de bladen vervuild en beschadigd zijn. 
Een behandeling is dringend nodig:
- De lederen en perkamenten kaften moeten  gereinigd en geconsolideerd worden. Ook de bladen in de boeken moeten een oppervlaktereiniging krijgen.
- De werken zullen ook gedigitaliseerd worden zodat onderzoekers ze gemakkelijker kunnen consulteren.
- Tot slot willen we de boeken in zuurvrij materiaal verpakken om de bewaring optimaal te maken.
 
De afgelopen jaren kochten de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius en de gemeente Brakel deze drie boeken aan van Triverius, de bekende zestiende-eeuwse Leuvense professor in de geneeskunde. 
Met het oog op permanente bewaring wil de heemkundige kring in de boeken investeren en hen een schoonmaakbeurt geven en degelijk conserveringsmateriaal aankopen.
Het nodige bedrag voor de kosten willen we ophalen via 2 mogelijkheden
Als u project wilt steunen heeft u de keuze tussen:
° crowdfunding met tegenprestaties (lees hiervoor http://bit.ly/XW5ZIS )
of
° met fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting
Dan ontvangt u geen tegenprestatie, maar dankzij de samenwerking Fonds Vlaamse Erfgoedbibliotheek met de Koning Boudewijnstichting ontvangt u als inwoner van België wel een fiscaal attest voor schenkingen vanaf 40 euro (op jaarbasis). 
In dat geval moet u uw gift wel rechtstreeks overmaken op de bankrekening van de Koning Boudewijnstichting.
 
Wilt u gebruikmaken van dit fiscale voordeel? Doe uw bijdrage dan via deze link :http://www.kbs-frb.be/boekensteun.aspx?langtype=2067&aim=Heemkundige%20Kring%20Triverius&notice=***013/1670/01177***