Geschied- en Heemkundige Kring Triverius


 

 

 

 

 

 


>Triverius 1504 - 2004<
Historische stoet 
12 september 2004 

Dwars Door Brakel


 

Wie aan Dwars Door Brakel denkt, legt meteen de link naar de gebroeders Coesens (Johan en Stefan) die er van het eerste uur bij waren. Elk jaar organiseert deze wandelclub een wandelhoogdag waar reeds tienduizenden wandelaars op afkwamen.
De wandelkermis heeft elk jaar plaats in de vrije basisschool Sint- Augustinus in de
Driehoekstraat waar start en aankomst plaatshebben en waar passende animatie zorgt voor de sfeer. Als toemaatje zijn er tijdens de diverse wandeltochten steeds de gratis bevoorradingen en wordt na het beŽindigen van de wandeltocht een prachtige poster aan elke wandelaar cadeau gegeven. Elk jaar wordt er een thema gekozen en de Krijgsmacht was regelmatig present met veldkeukens, boten, vrachtwagens, para's en een helikopter. Wandelen in Brakel betekent eveneens heel wat toeristische promotie.

Momenteel is Walter De Backer de voorzitter: "Het is begonnen als een wandeling
met ouders, leden en vrienden van de plaatselijke KSA-VKSJ- jeugdbeweging. Hieruit zijn de Dwars door Brakel voettochten gegroeid, wat vandaag een begrip is in Brakel en ver daarbuiten. Voormalig voorzitter Johan Coesens vergeleek de wandel ingen steeds met de processie van Brakel. Wandelen is een democratische sport en het inschrijvingsgeld blijft steeds heel laag. Voor 1,25 euro krijgen niet-leden waar voor hun geld.
We hopen het nog lang te kunnen doen." 

terug naar historische stoet

Copyright © 2003 http://www.triverius.be