Geschied- en Heemkundige Kring Triverius


 

 

 

 

 

 


>Triverius 1504 - 2004<
Historische stoet 
12 september 2004 

Evangelische Christenen


 

Al  de Evangelische Christenen geloven in de Bijbel als het woord waarin God tot de mensheid spreekt. De Bijbel is een actueel boek met daarin alle facetten van het leven, en een gids voor het dagelijks leven. Het levende geloof van de eerste Christenen is hun voorbeeld, leder mens kan ervaren dat een diepe relatie met God mogelijk is, en hoe die relatie een mensenleven kan veranderen.
Van de 250 miljoen Evangelische Christenen in de wereld, leven er amper 0,5% in BelgiŽ. Vandaag zijn er in ons land enkele honderden grotere en kleinere kerken. De
Evangelische Beweging is officieel erkend door de overheid. De Evangelische Christenen Brakel maakten tot september 2001 deel uit van de Evangelische Kerk van Geraardsbergen, zelf opgericht in 1981. Deze groep is op vandaag uitgegroeid tot zo'n 130 volwassenen en 70 kinderen.

Iedereen is steeds van harte welkom tijdens een eredienst op zondagmorgen (10 uur) in de lokalen van het Gemeenschapsonderwijs "De Rijdtmeersen", ingang via de Wielendaalstraat. Voor de kinderen (tot 12 jaar) is er telkens een aangepast programma voorzien.

In de stoet van 12 september beelden de Evangelische Christenen een "Hagepreek"
uit. Tijdens deze godsdienstige bijeenkomsten, die plaatsvonden in open lucht buiten de stadsmuren, werd aan honderden - soms wel duizenden - toehoorders het Evangelie verkondigd. De hagepreken zijn een markant kenmerk van de opkomst van het Protestantisme in BelgiŽ.

terug naar historische stoet

Copyright © 2003 http://www.triverius.be