Geschied- en Heemkundige Kring Triverius


 

 

 

 

 

 


>Triverius 1504 - 2004<
      Triveriusconcerto  18 april 2004

Curriculum Marijn Devalck  - stem Triverius
MARIJN DEVALCK (geboren op 16 maart 1951)

Hij schreef zijn eerste 'songs' op 14-jarige leeftijd. Hij maakte toen een blitzcarrière als tiener-popidool onder de naam Marino Falco.

Marijn studeerde Muziek en Dramatische Kunst aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij in 1975 promoveerde. 
Hij werkte ondertussen achter de schermen als 'songwriter', meer in de richting van luisterliedteksten op chanson - cabaret - en jazzmelodiën. 

In 1978 verscheen een LP die een beruchte 'Radio-LP' werd. Vele werken werden ingeblikt als BRT - producties met de Big Band o.l.v. Freddy Sunder.Ondertussen verwierf hij ook stilaan bekendheid als acteur. De combinatie van acteer - zang - en danstalent maakte hem tot één van de musicalpioniers in Vlaanderen. 

Hij gasteerde een tijd in Duitsland (hoofdrol in de Rockopera 'JESUS CRIST SUPERSTAR') en toerde in Vlaanderen en Nederland met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in Succesvolle producties als de Rockopera's 'EVITA'en 'JESUS CHRIST SUPERSTAR' (ned.versie), of de Musicals'WEST SIDE STORY' , 'CHICAGO' , 'MY FAIR LADY' .... 
Hij werkte ook als Radio - en Televisiepresentator en als acteur in TV-Films, zoals de bekroonde 'ER WAS EENS IN DECEMBER' (1978), 'DE KAPERBRIEF' (1990), 
'DE GRIJZE MAN' en 'BUNKER' (1991).

We kennen hem ook uit succesvolle TV-series als 'DE PARADIJSVOGELS' en 'DE COLLEGA'S'. Recent is hij zeer populair als Balthasar BOMA voorzitter van 'FC DE KAMPIOENEN', in de TV-reeks van BRTN, een programma met hoge kijk- en waarderingscijfers in Vlaanderen.

Hij maakte een muzikale come-back in 1993 met de CD 'TUSSEN LICHT EN DONKER' waarop zijn meest gekende liederen als 'VLEUGELS IN DE WIND', 'HET GELE STRAND', 'ZOETE WIJN' en 'ROSE'. Met zijn begeleidingsgroep 'DE MANNEN' toerde hij doorheen Vlaanderen met een voor zichzelf sprekend programma: 'MARIJN DEVALCK ZINGT'. 

In juni 1996 kwam abrupt een einde aan deze toer wegens een motorongeval, waarbij hij zware letsels opliep aan het strottenhoofd. Dit einde betekende meteen de start voor zijn eigen bedrijf, met name “Podium Acts”, een boekingskantoor voor exclusieve artiesten. 
Sinds een paar jaar is er weer wat beterschap, zodat hij weer optreedt als zanger, begeleid door de diverse groepen die hij als manager tevens promoot.
Recent richtte hij ook een eigen platenlabel en muziekuitgeverij op, met name Moustache Records & Moustache Publishing. website : http://www.podiumacts.be 


 

Copyright © 2003 http://www.triverius.be