Geschied- en Heemkundige Kring Triverius


 

 

 

 

 

 


>Triverius 1504 - 2004<
      Triveriusconcerto  18 april 2004

Curriculum Servaas Le Compte - Contrabas


Geboren: Veurne, 15 januari 1967. 
Adres: Rozemarijnstraat 7, 9000 Gent Tel: 09/224.41.85

Diploma’s: Kunsthumaniora, Brussel, afdeling kwalificatie, onderverdeling: muziek
Eerste Prijs Notenleer, 1988, Koninklijk Muziekconservatorium Brussel.
Eerste Prijs Contrabas met onderscheiding, 1990, Koninklijk Muziek- conservatorium Brussel.

Onderscheidingen: Nationale Muziekwedstrijd Pro Civitate 1987: Eerste prijs met onderscheiding (en 94 % der punten).
Prijs Baron Lambert, 1990.

Muzikale opleiding: Met piano begon hij toen hij vijf was en  kreeg eerst enkele jaren les thuis, vooraleer naar de muziekschool te gaan, eerst te Knokke en dan te Brugge. Op twaalfjarige leeftijd werd hij ingewijd in het grootste instrument van de strijkersfamilie door zijn broer Korneel, nu eerste solist/aanvoerder van de contrabaspupiter in de Munt.

Al gauw ging hij studeren bij Maurice Aerts. Eerst aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen en daarna aan de Kunsthumaniora van Brussel. Later aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij bij hem een Eerste Prijs contrabas met onderscheiding behaalde. 
In 1987 behaalde hij  een eerste prijs op de Nationale Muziekwedstrijd Pro Civitate en in 1990 de prijs Baron Lambert. 

Muzikale ervaring: Als contrabassist zette hij zijn eerste stappen in de professionele muziekwereld in 1986 met het orkest van de Nationale Opera. 
Ook kreeg hij de gelegenheid om met heel wat ensembles en kamerorkesten te spelen,  onder andere met het Vlaams Kamerorkest. Zo kon hij  Augustin Dumay, Eliane Rodriguez, J. Bell en Jaap Van Zweden van zeer dichtbij aan het werk zien. 

Ook trad hij op met het muziektheater La Motta en het cabaratesk theater met de wat intrigerende naam de Wentelteefjes

Sinds 1988 maakt hij deel uit van het Diavolo Chamber Orchestra, een ensemble met een zeer uitgebreid repertoire dat muziek brengt van barok tot hedendaags. Het Diavolo Chamber Orchestra bracht ook een eigen CD uit, namelijk ‘Happy Birthday Ragtime’ met muziek van Scott Joplin.

Ondertussen speelt hij sinds 1989 in het orkest van de Vlaamse Opera, een operahuis met een sterke en internationaal geapprecieerde reputatie. 

Copyright © 2003 http://www.triverius.be