Geschied- en Heemkundige Kring Triverius


 

 

 

 

 

 


>Triverius 1504 - 2004<
      Triveriusconcerto  18 april 2004

Curriculum Nadine Heyndrickx - Sopraan 


 

Nadine Heyndrickx had haar eerste zanglessen met Jan Verbeeck aan de Academie van haar geboortestad Deinze. Op 17-jarige leeftijd, privéleerlinge van de wereldberoemde Belgische mezzo-sopraan, Rita Gorr.

Aansluitend werd Nadine Heyndrickx naar Wenen uitgenodigd door Prof. Dr. Erik Werba. Ze nam privéles zang bij Prof. Ady Werba en behaalde het Mastersdiploma in “Gesang, Lied & Oratorium”aan de Musikuniversität Wien in de klas van Prof. Dr. Erik Werba.

Ze vervolmaakte zich o.a. bij de Prof. Kyriaki (techniek) en Kaminsky (ademhaling) en Ksr. Hans Hotter (interpretatie).

Tijdens haar studies was ze geëngageerd aan het Theater an der Wien waar ze o.a. werkte met Broadway-regisseur Harold Prince. Ze werd tevens uitgenodigd voor producties van de ORF. 

Haar klassieke zangcarrière kwam in een stroomversnelling terecht met recitals in het Musikverein in Wenen en de Residenz in Salzburg, maar ook o.m. in Warschau, München en Berlijn was Nadine Heyndrickx op de grootste podia te horen.

Nadine Heyndrickx was in 1983 laureate van de Internationale Opera- en Belcantowedstrijd van de toenmalige BRT.

Recent zong Nadine Heyndrickx in Wenen en Stockholm. 

Tegenwoordig gaat haar grootste interesse uit naar het geven van gepersonaliseerde recitals waarin ze het publiek begeleidt tijdens een reis door de lyrische wereld. Ook aan projecten van jonge kunstenaars verleent ze graag haar medewerking, in 2003 : ‘Chrysalis’van ballerina Eva Dewaele, in 2004 wordt dit ‘Triverius’ en ook in september 2005 is een creatie gepland.


Naast het concerteren is het doceren een grote passie van Nadine Heyndrickx. Sedert 1999 is ze assistente van Prof. Thierry Migliorini aan het Koninklijk Conservatorium van Mons en tevens gastprofessor op internationale stages.

Copyright © 2003 http://www.triverius.be