>Triverius 1504 - 2004<
      Heet van de naald

2004 Triverius Jubileumjaar

Hier lees je in chronologische volgorde alle belangrijke gebeurtenissen rond de jubileumviering en website aanvullingen. 

Nieuws

17/12/2005

DE ORDE VAN TRIVERIUS wordt officieel voorgesteld op het gemeentehuis van Brakel.

In aanwezigheid van de beschermheer van deze  nieuwe ORDE,  De Heer Herman De Croo, burgemeester van Brakel, worden alle stichtende leden en nieuwe leden opgenomen in de nieuwe vereniging.  Vanaf nu zal deze vereniging haar eigen leven leiden en binnenkort ook haar eigen webstek krijgen.

03/10/2005

TRIVERIUS LEEFT VERDER in een NIEUWE VERENIGING:

De ORDE VAN TRIVERIUS werd  opgericht in een vergadering van 3 oktober 2005. Stichtende leden zijn, in alfabetische volgorde: Lieven Bauwens, Sylvain De Lange, Ludwig De Temmerman, André Premereur, Marleen Roman, René Van Ongevalle, Willy Van Schoorisse, Marcel Van Snick en Lucie Verachten.

22/08/ 2005
Het einde van Triveriusjaar 2004 mocht volgens Dr. René Van Ongevalle, katalysator en meest stuwende kracht binnenin het kernbestuur van de werkgroep Triverius, niet het eindpunt zijn van de hulde en het eerbetoon aan de figuur en de werken van die beroemde streekgenoot. In de loop van dit jaar 2005 ging het kernbestuur van de organisatie Triverius 500 dan ook over tot het oprichten van de “Orde van Triverius”. 

31/12/ 2004
Het hieronderstaande bericht kwam op de website en iedereen dacht dat het de allerlaatste update was.

  Het Triveriusjaar 2004 is ten einde ... En het is mooi geweest...    ?2005

10/12/ 2004
  De slotmanifestatie  :een compilatie van beelden van het afgelopen Triveriusjaar.

november 2004
  Kunstkring Die Bronne bracht op 5-6-13-14 november 2004 de voorstelling 'De ingebeelde zieke' van Molière 

24/10/2004 De fotogallerij van de Triveriusbanket 23/10 is klaar ...PLUS ULTRA

12/10/2004 Bericht voor de laatboekers !!!  Helaas, helaas ..., we hebben ons maximum aantal inschrijvingen voor het banket van 23/10/2004 bereikt en kunnen geen inschrijvingen meer aanvaarden.

13/09/2004 De fotogallerij van de Triveriusstoet is klaar ...

11/09/2004 De 'performers' van de historische stoet op een rijtje gezet:

Politie, 
Koninklijke Harmonie  De Eendracht

Stoeterij Ter Kleye, Groep Backaert, Luc Baguet
comité Sint-Martens-Lierde
Kunstkring Die Bronne
Les Preudhommes et Bourgeois de la bonne ville de Binch et Haynault
KSA Nederbrakel
Stichting Keizer Karel Gent  
O.D.O. Parike
Volksdansgroep 't Perreken Parike
Evangelische Christenen Brakel
Ordre Marie de Hongrie - Binche
Cultuurvrienden Deftinge
Scouts Brakel-Lierde
Geutelingcomité Eist  
Artsenkring Brakel-Lierde
Hanske De Krijger - Oudenaarde
Gilde Sinte Barbelen - Leuven
Stoeterij Ter Kleye

Sint-Jozefsgilde Everbeek-Boven
Dwars Door Brakel  
Macekliers Zottegem
Muzikanten (Danshanto - Assebroek),
Drijvers met Argentijnse doggen (Campo del Blanco - Lovendegem),
Koninklijke Schuttersgilde Sint-Rochus - Gent
Fanfare Vrije Kunstkring
06/09/2004 Voorzitter van de werkgroep Triverius krijgt symbolische eretitel:
de Schepen van Cultuur en Feestelijkheden Marcel Van Snick verleent aan Ludwig De Temmerman, voorzitter/coördinator van de werkgroep Triverius, de symbolische eretitel "LUDWIG VAN BRAKELHOVEN" 

04/09/2004 Onze grootste verontschuldigingen voor het onbeschikbaar zijn van deze website.
Na de nieuwe recente periode van onbeschikbaarheid,  werd de knoop doorgehakt en werden deze gegevens verhuisd naar een nieuwe server bij een ander hostingbedrijf. Dankzij de vlotte medewerking van WWW.IN.BE waren we na een paar dagen opnieuw online.

23/08/2004 Eindelijk is er meer nieuws omtrent het exclusief Renaissancebanket in het Kasteel van Lilare op zaterdag 23 oktober 2004

22/08/2004 Plannetje met het volledige traject van de stoet van 12/09/2004 en parkeerinformatie voor bezoekers en groepen.

 (klik miniatuur aan voor vergroting, gebruik nadien 'vorige' van je browser om naar deze pagina terug te keren)

Triveriusbier wint Gouden Medaille in Denemarken  : 
 Triveriusbrouwer Wim Sayens ontving groot nieuws van het Deense front. Het Triveriusbier wordt daar ondertussen ook reeds verkocht en nam onlangs deel aan een wedstrijd uitgeschreven door Carlsberg.  Triverius heeft daar de gouden medaille weggekaapt! Ze omschreven het als "Het smaakt naar champagne, maar dan beter".
Internetliefhebbers (met kennis van het Deens) kunnen het bier nu in Denemarken aankopen bij Belgiskbryg, maar uiteraard zal het voor streekgenoten heel wat sneller gaan via de lokale  drankenhandels of via de brouwerij zelf.

Vakantiemaanden : 
 na de bruisende 11juli-viering en terwijl bijna iedereen geniet van een welverdiende vakantie, gaan wij ondertussen onverdroten verder  met de voorbereiding van het eerstvolgende evenement : de GROTE HISTORISCHE STOET  van 12 september

11/07/2004  Feest van de Vlaamse Gemeenschap :
 alle feestelijkheden rond de 11juli-viering op een rijtje ...

20/06/2004 De Beiaarddag :
Een  samenspel van beiaard met koren en van beiaard met koperensemble en koren, ook het orgel speelde op deze feestelijke beiaarddag : nog nooit eerder vertoond in Brakel. Hieronder tref je de verschillende  deelnemers aan.

Het Sint-Lambertuskoor  De Gregoriusgilde Het koor Vivace
Aimé Lombaert
Beiaardier
Greet Heyse
Organiste

(Klik foto voor bijkomende informatie)

 

23/05/2004 Heemdag  Oost-Vlaanderen
Met 123 deelnemers werd de heemdag Oost-Vlaanderen 2004 een echt succes.
Als slot van de dag werd door het Verbond van de Kringen voor Heemkunde in Oost-Vlaanderen de jaarlijkse Reinaertprijs uitgereikt aan een persoon die zich bijzonder onderscheiden heeft op heemkundig gebied. De prijs bestaat uit een beeld van Reinaert de Vos en een oorkonde en werd dit jaar toegekend aan Willy De Loose.

16/05/2004Wie had dit nu gedacht?
Onze Triverius-CD staat nu onverwachts een beetje meer  in de belangstelling dankzij de deelname en inzet van Lionel Lhote.

In het Paleis Schone Kunsten verliep tussen woensdag 12 mei en zaterdag 15  mei de finalewedstrijd Koningin Elisabeth voor zang. Slechts 2 Belgen mochten aan de  finale deelnemen ; Lionel was één van de 12 laureaten. Hij won de 6de prijs -de  prijs van de stad Brussel. Samen met de andere Belg Shadi Torbey, die de derde prijs ontving, is dit het beste resultaat dat ons land ooit haalde.  PROFICIAT!!


08/05/2004 Het volledige programma rond de Heemdag  Oost-Vlaanderen van 23 mei 2004 is beschikbaar :  

07/05/2004 Het volledige programma rond de 11 juli viering is beschikbaar :  


06/05/2004 Aanvulling van het jaarprogramma  : 
het jaarprogramma werd aangevuld met meer details over de historische stoet van 12 september 2004 en het Festival van Vlaanderen van 2 oktober 2004.

25/04/2004 Dwars door Brakel  :  het zonnige weer en de 8652 wandelaars maakten van deze Jubileum-editie een enorm succes. In het bewaarlokaal van de Heemkundekring konden de wandelaars oude werktuigen, foto's en curiosa in verband met de thuisarbeid (handschoenmaaksters, handschoensnijders, wevers,...), seizoenarbeiders, mijnwerkers, klompenmakers, keuterboeren,... bewonderen. In de namiddag stond een pendelbusje klaar om de geinteresseerden van en naar  de  tentoonstelling 'Instrumenten van pijn en hoop' te brengen.

18/04/2004 Triveriusconcerto  :  het resultaat van een maandenlange voorbereiding ging om 17u en om 20u door in de Kerk te Opbrakel. 
Buiten: grillig winderig aprilweer, binnen: absolute stilte door de aanwezige toehoorders, geen enkele toon van dit prachtige concerto ging verloren. Het succes was enorm, de afwezigen hadden ongelijk en hun enige troost is misschien het feit dat deze wereldpremière ook op CD werd vastgelegd. .

Een  'Goetgeluckt' Triveriusconcerto.
De componist kreeg een welverdiende staande ovatie van de aanhoorders en zijn concerto-uitvoerders.

16/04/2004 Tentoonstelling  : op vrijdag 16 april hadden we  de opening van de tentoonstelling 'Instrumenten van pijn en hoop'  door Prof. Herman DE CROO, Minister van Staat, burgemeester. De tentoonstelling wordt ondersteund door de Provinciale Uitleendienst Oost-Vlaanderen, het RVT - Sint-Franciscustehuis Opbrakel, het Gemeentebestuur van Brakel,  de Culturele Raad van Lierde en onze hoofdsponsors. .

De opening van de tentoonstelling en de voorstelling van Triveriusboek

16/04/2004 Voorstelling van het boek  Hieremias Triverius Brachelius  : op vrijdag 16 april werd samen met  de opening van de tentoonstelling 'Instrumenten van pijn en hoop' ook het nieuwe Triveriusboek voorgesteld. Het boek werd  voorgesteld door Dr. Marleen HANSSENS . .

Dr. Marleen HANSSENS, voorzitster artsenvereniging Triverius stelt het nieuwe Triveriusboek voor.

 

12/04/2004 Triverius-CD  : op maandag 12 april konden de luisteraars van Radio2 reeds een nummer van de nieuwe Triverius-CD beluisteren in het programma Middagpost. Radio2 besteedde in de week van 5 tot 9 april veel aandacht aan het toekomstige Triveriusconcerto. 30 luisteraars en bellers konden een  vrijkaart bemachtigen en krijgen dit een dezer dagen  in hun bus. .

De CD werd opgenomen in de Galaxy studio's in Mol. De CD-hoes werd ontworpen door Brakelaar Marc Carlier.

 

23/02/2004 Artsenvereniging  Triverius stelt zich voor :een gesprek met Dr. Marleen Hanssens, Triverius Artsenvereniging-voorzitster en internist en Dr. Filip Froyman, huisarts en Triverius-Artsenvereniging bestuurslid .

31/01/2004 Ontvangst Dr. Triverius : in de feestzaal van de gemeenschapsschool van Nederbrakel werd het startsein gegeven voor de toekomstige festiviteiten. Dr. Triverius werd er plechtig ontvangen door Burgemeester Herman De Croo. Na de verschillende toespraken was er een receptie voor de genodigden..

Persvoorstelling van het 'Triveriusjaar : De Werkgroep Triverius 500 nodigde de media uit op maandag 19 januari om 20 uur in de Polyvalente Zaal van de bibliotheek te Brakel, voor de persvoorstelling van het 'Triveriusjaar'. 
Het volledige programma met alle feestelijke activiteiten in het kader van deze herdenking, werd die avond voorgesteld. De uitgenodigden konden er alvast ook reeds kunnen kennismaken met de bouwers van de medisch-heemkundige tentoonstelling 'Instrumenten van pijn en hoop' die zal lopen van 17 april tot 30 mei. Omtrent het boek dat in april zal verschijnen, werd een eerste tip van de sluier opgelicht.
Christiaan Goetgeluck, componist van het 'Triveriusconcerto' (18 april 2004) en van de gelijknamige CD,  maakte er  zijn opwachting, evenals vertegenwoordigers van de Gentse 'Stichting Keizer Karel', die tekenen voor de historische stoet. 

De voorzitter van  de werkgroep Triverius 500 stelt het jaarprogramma aan de media voor. 

De werkgroep, enkele sponsors en medewerkers laten zich gewillig fotograferen.

Radio2-man Francis Van Assche (rechts) registreerde reeds de eerste belangrijkste  interviews. De voorzitter van de werkgroep Triverius 500, Ludwig De Temmerman,  raakte maar niet uitgepraat.

Uiteraard had Radio2 meer oor voor de toekomstige TriveriusCD en -Concerto van Christiaan Goetgeluck

Website nieuwe naam en subdomein :  op 23 december 2003 werd de nieuwe domeinnaam www.triverius.be geregistreerd . De dag nadien werden alle gegevens overgezet naar de nieuwe server en online actief geplaatst.  Om alle gegevens omtrent de jubileumviering nog beter bereikbaar te maken, werd een subdomein 'viering' aangemaakt. Alle informatie omtrent deze jubilieumviering is vanaf nu rechtstreeks bereikbaar via http://viering.triverius.be

 Nieuwe standaardvlag  GHK. Triverius : tijdens de bestuursvergadering GHK. Triverius van 19 december 2003 schonk Erevoorzitter  Paul de Pessemier een nieuwe standaardvlag aan de vereniging in de handen van de huidige voorzitter Ludwig De Temmerman.

Copyright © 2003 http://www.triverius.be